Μοντέρνα Μουσικη

Τομή στη μουσική εκπαίδευση μοντέρνας μουσικής αποτελεί το Έντεχνο Ωδείο μέσω της συνεργασίας του με τη Rockschool, δίνοντας τη δυνατότητα ευρωπαϊκής πιστοποίησης στους αποφοίτους , κατόπιν εξετάσεων από άγγλους εξεταστές. Σε αυτό το τμήμα οι μαθητές διδάσκονται όλα τα στυλ μοντέρνας μουσικής (Rock Jazz,Metal, Blues, Funk, Latin, Soul κ.α) μέσα από ατομικά μαθήματα.Το μάθημα περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές, αυτοσχεδιασμό και ανάγνωση παρτιτούρας. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Ωδείο Σεμινάρια από καταξιωμένους καλλιτέχνες της Μοντέρνας & Jazz μουσικής σκηνής και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις,live και συναυλίες.

Μαθήματα Μοντέρνου Τραγούδιου: 

Πλήρης κύκλος σπουδών σύγχρονου τραγουδιού.  Διδάσκονται διαφραγματική αναπνοή και ορθοφωνία, συμμετοχή σε φωνητικά σύνολα για backing vocals, ερμηνεία και σκηνική παρουσία, εκτενές ρεπερτόριο σε ελληνόφωνο και ξενόγλωσσο σύγχρονο τραγούδι όλων των μουσικών ρευμάτων ανάλογα με το είδος της φωνής, τεχνική μικροφώνου για live και studio. Η εκπαίδευση συμπληρώνεται με συναυλίες με πλήρη ηχητικό εξοπλισμό και μουσικό group από σπουδαστές του Ωδείου με την επιμέλεια έμπειρου καθηγητή

 Καθηγήτρια: Χατζηγεωργίου Λένα

Μαθήματα Ηλεκτρικής κιθάρας:

Η ηλεκτρική κιθάρα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής κάθε ορχήστρας σύγχρονης μουσικής. Το όργανο που κατάφερε τα τελευταία χρόνια να αλλάξει πολλές φορές τη μουσική και να δημιουργήσει νέες τάσεις και κουλτούρες. Κυριαρχεί σε πολλά είδη μουσικής όπως ποπ, ροκ, Jazz, Latin, soul, funk, blues κ.ά. Τα τελευταία χρόνια η ηλεκτρική κιθάρα χρησιμοποιείται ακόμα και στην Ελληνική λαϊκή, ή παραδοσιακή μουσική.

Καθηγητής: Τσακουμακόπουλος Σάκης και Nick Vailer

Μαθήματα Ηλεκτρικού Μπάσου:

Το ηλεκτρικό μπάσο αποτελεί σύγχρονο όργανο, το οποίο έχει αντικαταστήσει στη σύγχρονη μουσική το κοντραμπάσο. Παίζεται με τα δάκτυλα αλλά και με πένα όπως η ηλεκτρική κιθάρα και χρησιμοποιείται σε διάφορα είδη μουσικής , blues, jazz ,pop, rock, heavy metal κ.α Διάσημοι εκτελεστές στο είδος τους είναι οι Paul Mc Cartney, Jack Bruce, John Paul Jones, Roger Waters, Steve Harris, Stanley Clark, Jaco Pastorius, John Pattitucci κ.α Βασικό όργανο του rythm section αλλά και πρωταγωνιστής σε πολλά μουσικά είδη, είναι ένα όργανο που ο ήχος του είναι απαραίτητος και ο ρόλος του πολύ σημαντικός, αφού ειναι το όργανο που ενώνει την αρμονία με το ρυθμό. 

 Καθηγητής: Παπαδάκης Μάνος

Μαθήματα Ακουστικής κιθάρας:

Η ακουστική κιθάρα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην κλασσική και την ηλεκτρική κιθάρα, με στενό μπράτσο, μεταλλικές χορδές και μεγάλο ηχείο, πρωταγωνιστεί στις folk μουσικές κάθε χώρας. Αχώριστος σύντροφος των περισσότερων τραγουδιστών, αφού συνδυάζει την πολυφωνία, τη μελωδία και το ρυθμό, ενώ ταυτόχρονα μπορεί κανείς να την έχει μαζί του παντού!

Καθητητές: Σάκης Τσακουμακόπουλος και Nick Vailer

Μαθήματα Ντραμς:

Τα ντραμς είναι ο βασιλιάς των κρουστών στη σύγχρονη δυτική μουσική. Δίνουν ρυθμό και ενέργεια σε κάθε ορχήστρα, ενώ οι σύγχρονοι ντράμμερ έχουν φτάσει σε απίστευτα επίπεδα δεξιοτεχνίας και ήχου με αποτέλεσμα πολλές από τις συγχρονες μουσικές να στηρίζονται στο ηχόχρωμα και στο ρόλο των τυμπάνων. 

Καθηγητής: Νίκος Παγωμένος

Μαθήματα πιάνου:

Σε αυτό το τμήμα οι μαθητές εξοικειώνονται με διάφορα στυλ εκτέλεσης στο πιάνο όπως pop, jazz, blues, latin, rock κ.α. Ο αυτοσχεδιασμός αποτελεί βασικό κομμάτι της σπουδής. Σε αυτό το πρόγραμμα ενθαρρύνεται τόσο η σόλο εκτέλεση όσο και η συνοδεία του τραγουδιού ή η συμμετοχή σε διάφορα μουσικά σύνολα. Το μάθημα του οργάνου περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος εκμάθησης της μοντέρνας παρτιτούρας.

 Καθηγήτριες: Μωραϊτάκη Μαρία, Ραμουτσάκη Μίρκα