Συχνές Ερωτήσεις

Απο πια ηλικία μπορώ να αρχίσω;

Ατομικό μάθημα μουσικού οργάνου συνήθως ξεκινάμε μετά την ηλικία των 5-6 ετών. Για το μάθημα της φωνητικής ξεκινάμε συνήθως μετά την εφηβεία, ώστε να έχει γίνει η μεταφώνηση και να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού των φωνητικών χορδών. Για τα μικρότερα παιδιά που τους αρέσει το τραγούδι υπάρχουν η παιδική χορωδία καθώς και το μάθημα του παιδικού τραγουδιού.

Πρέπει να έχω δικό μου μουσικό όργανο;


Γενικά ναι. Αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς να έχετε δικό σας όργανο και να έρχεστε στο ωδείο να μελετάτε. Θα είναι καλό να αποκτήσετε σύντομα το μουσικό όργανο που διδάσκεστε, ώστε να είναι ευκολότερη η μελέτης σας. Με τον τρόπο αυτό η πρόοδός σας θα είναι και πιο γρήγορη.

Για να μάθει ένα παιδί μουσική πρέπει να έχει ταλέντο;


Ολα τα παιδιά , με την κατάλληλη μέθοδο μπορούν να μάθουν μουσική . Το "ταλέντο" μπορεί να τα καταφέρει λίγο ευκολότερα στην αρχή , αλλά όπως όλα τα γνωστικά αντικείμενα αν δεν συνδυαστεί με προσπάθεια και επιμονή , από μόνο του δεν είναι ποτέ αρκετό.

Ποιοί κάνουν τα μαθήματα;


Όλοι οι καθηγητές του ωδείου έχουν το αντίστοιχο δίπλωμα της ειδικότητάς τους και αντίστοιχες μεταπτυχιακές σπουδές. Έχουν τεράστια εμπειρία στη διδασκαλία και είναι όλοι επαγγελματίες μουσικοί οι περισσότεροι από αυτούς με μεγάλη καλλιτεχνική δράση.

Πόσες φορές την εβδομάδα και από πόσες ώρες πρέπει να έρχομαι στο ωδείο;

Εξαρτάται από το μάθημα ή τα μαθήματα που θα επιλέξτε. Για το ατομικό μάθημα κάποιου οργάνου, θα χρειαστεί να έρχεστε μία φορά την εβδομάδα για 40 λεπτά της ώρας. Εάν παρακολουθήσετε και τα δωρεάν τμήματα των θεωρητικών της μουσικής και της χορωδίας, θα χρειαστείτε από μία ώρα επιπλέον την εβδομάδα για καθένα από αυτά τα μαθήματα.

Θα δίνω εξετάσεις στο τέλος του χρόνου;

Οι σπουδές της μουσικής οδηγούν σε τίτλους σπουδών (πτυχίο ή δίπλωμα). Εάν επιθυμείτε να τους αποκτήσετε, θα πρέπει να δίνετε εξετάσεις στο τέλος κάθε σχολικού έτους για να προάγεστε στο επόμενο έτος σπουδών.

Τι είναι οι κατατακτήριες εξετάσεις;

Οι κατατακτήριες εξετάσεις είναι εξετάσεις που διενεργούνται μια φορά τον χρόνο κατά τον μήνα Οκτώβριο και αφορά τους σπουδαστές εκείνους οι οποίοι προέρχονται από ιδιαίτερα μαθήματα, ή έχουν διακόψει τις σπουδές τους από οποιοδήποτε Ωδείο παραπάνω από 2 συνεχόμενα σχολικά έτη, ή θέλουν να γραφτούν σε συγκεκριμένο μάθημα ανώτερων θεωρητικών (π.χ. Ωδική ή ειδικό αρμονίας, ή ενοργάνωση)

Ποια είναι τα μαθήματα που διδάσκονται στο Έντεχνο Ωδείο και είναι αναγνωρισμένα από το κράτος;

Τα μαθήματα που διδάσκονται στο Έντεχνο Ωδείο και είναι αναγνωρισμένα από το κράτος με τίτλο σπουδών κρατικό είναι: πιάνο, κιθάρα, βιολί, βιολοντσέλο, μονωδία, φλάουτο, τρομπέτα, σαξόφωνο, κλασσικά κρουστά, Βυζαντινή μουσική, Ωδική, ειδικό αρμονίας, ενοργάνωση, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση.

Τι είναι οι εξετάσεις της Rockschool?

Μέσω της συνεργασίας μας με το Rockschool οι μαθητές μας θα έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν αγγλικά πτυχία και διπλώματα στην ΕλλάδαΤο Rockschool παρέχει εξετάσεις στην ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, ντραμς, στα πλήκτρα (αρμόνιο),
στο σύγχρονο πιάνο και στο μοντέρνο τραγούδι.